Social media brengt soms leuke verrassingen.

Zo zocht Ralf M.M. Stultiëns contact met mij.

Hij was erachter gekomen dat Doris- Negen levens, zich o.a. afspeelt op Vlieland.

Dat had hij goed gelezen! Dit spannende verhaal is inderdaad geboren op de boot naar Vlieland en het speelt zich daar in de eerste hoofdstukken ook af.

 

Uit Doris- Negen levens:

'Impuls

 

Het geluid van het ritmisch stampen van de motoren ergens beneden, klinkt geruststellend. De koude wind in haar gezicht, de natte lucht, het voelt nu al gewoon, alsof ze dit vaker heeft gedaan. Het voelt vertrouwd zelfs. En toch is dit de eerste keer.

Ze heeft daar altijd van gehouden, water, zee, zout, zilte lucht, de koude wind in het gezicht en tot slotte het vergezicht met de horizon die zoals vandaag, praktisch onzichtbaar is. Alles is zoals ze het graag heeft, alles waar ze zich lekker bij voelt. Zoals nu, zoals ze zich nu voelt, als een losgeslagen dobber op het water, zonder lijn, zonder verbinding, zonder dat er aan haar getrokken wordt, zonder iets dat haar op haar plaats houdt, haar beperkt en bepaalt wat ze wel of niet kan.

Ze voelt zich om de een of andere reden daarom ongelofelijk vrij. Net zo vrij als het zeilschip met de grote witte zeilen dat te dicht op de boot vaart, alsof het de kustwacht die deze veerboot lijkt te escorteren, wil tarten, wil uitdagen tot een race, een achtervolging misschien.'

 

Het leuke is, dat Ralf dus boeken, verhalen, over Vlieland verzamelt. Hij laat ze graag zien via deze link:  https://www.vliebliotheek.nl/

Het vervolg Het zwarte water en de dood, speelt zich af in Brabant. Daar ben ik geboren en getogen. Een van mijn meest geliefde plekjes komt ook aan bod. Wil je weten waar dat is? Dan zit er maar één ding op!  

Veel leesplezier! Anneke